Hip-hop

A hip-hop egy zenei műfaj és egy életstílus is egyben, ami magában foglal megannyi dolgot, a zenét, öltözködési stílust vagy a szleng szóhasználatot. Tánc közben azt csinál a táncos, amit a teste diktál, nem szigorú szabályok közé szorított precíz mozdulatokat hajt végre, mint a valódi színpadi táncok képviselői. A freestyle fogalma csak a hip-hopban nyer értelmet. Az Egyesült Államokból, Bronxból indult. A hip-hop elsősorban egy szubkultúra, mivel van saját zenei stílusa, ami az MCing /emszízés = ütemre szövegelés, rappelés és a DJing/Scratch, lemezkarcolás, van saját tánckultúrája is, ami a break, rajz / festői stílusa a graffiti, valamint rengeteg sport, ami még hozzá köthető, pl.: a kosárlabda, streetball.

A hiphop alkotások témája, hangulata, a műfaj bármelyik területén laza, határozott, néhol bolondos. Ez arra vezethető vissza, hogy a stílus főleg azokból az időkből származik, amikor Amerikában az afro- amerikaiak még elnyomás alatt éltek. Ezeknek az embereknek a táncolás nyújtott menedéket. A hip-hop tánc alapvetően technikás, ám nem a rendszerben gondolkodó modern tánc értelmezése szerint. A hip-hop tánc nem helyez hangsúlyt érzelmi állapotok kifejezésére, nem komponál tudatosan, inkább a fiatalok hagyományaiból, mindennapjaiból ellesett mozdulatokat ülteti egy modern tánc formába.

A tánc-stúdióban általános és középiskolás-felnőtt korosztályban működnek hip-hop csoportok. Fellépési és versenyzési lehetőséget biztosítunk csoportjainknak! Továbbá havonta rendezünk továbbképzéseket különböző tanárokkal new style, clip dance, wacking, vouging,..stb. stílusban! /