Táncelőkészítő Gimnasztika

Az óvodás korosztály (3-5 évesek) számára a legfontosabb a mozgás, a tánc megszerettetése. A balett előkészítő gimnasztika mellett a klasszikus balett alapokkal is megismertetjük a tanulókat. Játékos gyakorlatokkal bővítjük az órák tananyagát, melyekkel a mozgáskoordinációt fejlesztjük, javítjuk a testtartást és az állóképességet. Nagy hangsúlyt fektetünk az izomzat erősítésére, a hajlékonyságra és a ritmusérzék fejlesztésére. Igyekszünk minél több táncstílust megismertetni a gyermekekkel. (Pl. rocky /jive/, szamba, jazz-tánc, keringő alaplépések)

A lábfej mozgékonyságának fejlesztése különösen fontos a 3-5 éves korosztály számára, mivel nem csak a balettban és a modern táncokban lényeges a kidolgozása, hanem lúdtalp megelőző szerepe is van. A helyes testtartásra való odafigyeléssel és javítással a későbbiekben fellépő gerinc- és hátfájdalmakat is megelőzhetjük. A táncos gyakorlatok során ritmusgyakorlatokkal tesszük érdekessé az órákat, ezzel fejlődik a gyermekek mozgáskoordinációja is.

Kreativitást fejlesztő feladatokat végzünk az órákon, mely során az improvizációt meghatározott zenére végzik a táncolni járók. A legszebb mozdulatokat kiemelve erősítjük a gyermekek önbizalmát is.